foo

Cases

I forbindelse med udformningen af modelprogram for demensboliger er alt fra bofællesskaber og plejeboliger til deciderede demensboliger blevet besøgt. Årsagen til dette er spændvidden i de fysiske forhold, der gør sig gældende for personer med demens.

Foruden de allerede fremhævede eksempler i modelprogrammet kan Bofællesskabet Bakken fremhæves som et bevis på, hvordan en boliggruppe kan udformes med fokus på at have nære relationer til fælles aktiviteter. Derudover kan Plejeboligerne Østervang ses som et eksempel på, hvordan man i et fleretagers plejecenter kan tilgodese behov for personer med demens i samspil med de øvrige beboere.

Der er mange aspekter, som spiller ind, når det kommer til udformningen af fremtidens demensboliger. Umiddelbart står det dog som en overordnet væsentlighed at skabe rammer for, at pleje, fællesskab og tryghed kan finde sted. Hos Dagmarsminde og Torndalshave ses der to fremragende eksempler på netop dette. Begge steder kombinerer nemlig forskellige aspekter ud fra en overordnet tilgang, der afspejles i de fysiske rammer.

Derfor kan du i de følgende case-beskrivelser læse nærmere om, hvordan de har arbejdet med de fysiske rammer for at sikre et godt og trygt liv for personer med demens.

 

 

20. Jan 2017 kl. 10:15