foo

Dagmarsminde

naturskønne omgivelser ligger Dagmarsminde. Et tidligere værksted er blevet omdannet til et hjem for personer med demens, hvor fokus er på natur, velvære, nærhed og ligeværd. Dagmarsminde beskriver derfor sig selv som en omsorgsoase.

Wellnessrum på Dagmarsminde

På Dagmarsminde er individet i centrum. Med store åbne miljøer skabes der rum for fællesskab og nærvær, hvor beboerne kan bidrage efter evne.

I alt er der ni boliger på Dagmarsminde, og i stueplan ligger alle boligerne overskueligt fordelt omkring det naturlige samlingspunkt, som er det åbne køkken og fællesrum. Her spiser beboerne alle deres måltider, mens de om det store træbord har mulighed for at lave forskellige aktiviteter.

I forlængelse af fællesrummet er en lille udestue, hvor beboerne kan sidde og følge med i både natur, årstider og de græssende dyr, der bevæger sig på markerne omkring huset. Ved siden af udestuen er en trappe, hvor beboerne, ledsaget af personale, kan bevæge sig ned til husets wellnessområde.

En opvarmet pool flankeret af eksotiske planter, dæmpet musik og duftende stearinlys skaber en behagelig atmosfære i underetagen. Her kan beboerne slappe af og lade sanserne blive stimuleret – enten i poolen, på massagebænken eller i liggestolene.

Den sanselige tilgang til pleje af personer med demens gør Dagmarsminde ganske særligt, og helt enkelt skyldes det, at de i planløsningen, med prioriteringen af de store fællesrum og forskellige aktivitetsmuligheder, har skabt mulighed for nærhed og velvære for den enkelte kan komme i fokus.

Prioriteringen kræver en beslutning om at skære i de private kvadratmeter for i stedet at bruge dem på fællesarealer. Resultatet er interessant, for på Dagmarsminde har beboerne en dagligdag, hvor alle lever tæt sammen, mens boligerne fungerer som værelser, som vi kender det i et normalt familiehus.

Dagmarsminde er altså indrettet som en typisk kernefamilie, og det giver mulighed for at understøtte både fællesskab og nærhed for beboerne – som en sand omsorgsoase.

27. Dec 2016 kl. 12:06

Fakta om Dagmarsminde

  • Privat tilbud til personer med demens
  • Dagmarsminde består af 9 boliger, 10 ansatte og en hund
  • Stort fællesrum og welnessområde
  • Dagmarsminde er placeret som et afskærmet område med forskellige dyr med udsigt til åben natur