foo

Ny daginstitution får idrætsprofil og masser af udeområder

Foto: Rubowarkitekter.dk

I Hvidovre Kommune er Rubow Arkitekter blevet udnævnt til vinder af arkitektkonkurrencen omkring det nye daginstitutionsbyggeri, der er kommunens første siden 2003. Daginstitutionen skal være flagskib for fremtidigt byggeri i kommunen og vil, foruden en stærk idrætsprofil, også integrere sig med naturen og understøtte bevægelse ude, såvel som inde.

Den nye institution får navnet ’Lille Sky’ og er opkaldt efter Halfdan Rasmussens digt af samme navn. Lille Sky bliver et oplevelsesrigt institutionsbyggeri, hvor der skabes masser af plads både ude og inde. Dette lader sig gøre gennem etableringen af en serie grundhuse, der indrettes til hver deres formål og bygges op i højden, så de fylder mindst muligt på grunden. Der vil derfor være rigeligt med grønne områder, som børnene kan boltre sig på, når byggeriet står færdigt i efteråret 2017.

Børnene får dog ikke kun attraktive udeområder i det kommende byggeri, men også store grupperum. Der vil derfor også være rigeligt med plads til, at børnene kan aktiveres og udfolde sig fysisk indendørs. Idrætsprofilen gennemsyrer således institutionen, der får plads til 180 børn. Lille Sky bliver Hvidovres største daginstitution, og du kan læse meget mere om projektet hos Hvidovre Kommune.

18. Aug 2015 kl. 15:39