foo

Der er ved at komme "drøn" på skolegården

Billede: Droen.dk

Flere af de projekter, der er en del af ’Drøn på skolegården’-kampagnen er ved at blive realiseret. I sidste uge var der indvielser af nye skolegårde i både Nakskov og Torup.

I Nakskov har næsten tre års arbejde med skolegården på Fjordskolens Byskoleafdeling udmøntet sig i, at den tidligere asfaltgård er blevet forvandlet til en sand drømmeskolegård. I den forvandlede skolegård er der store bakker, dybe dale, sanseområder, boldbaner, parkourområder og undervisningsmiljøer med vådområder og udekøkken. Leg og aktivitet har været omdrejningspunktet for det nye anlæg, der er også er tiltænkt en stor rolle i forhold til resten af byen. Det er nemlig tanken, at faciliteterne skal kunne benyttes af byens borgere, når de ikke er optaget af undervisning.

I Torup har det ligeledes været tanken at skabe et samlingssted for byens borgere. Det nye landsbytorv var tidligere en trist parkeringsplads foran Halsnæs Lilleskole. I dag er det et aktivitetstorv, der i dagstimerne er forbeholdt Halsnæs Lilleskole og Torup børnehave, mens det om aftenen er tænkt som et anlæg for boldspil og andre bevægelsesaktiviteter for både unge og ældre, turister og lokale.

Fjordskolens Byskoleafdeling i Nakskov og Halsnæs Lilleskole i Torup er begge blandt de 17 skoler, der, ud af 117 tilmeldte, har vundet økonomiske midler af kampagnen: 'Drøn på skolegården'. Kampagnen består af et partnerskab mellem Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Kræftens Bekæmpelse, og arbejder for at skabe ny viden og eksperimenterende tiltag, der nytænker og udfordrer det traditionelle billede af skolegården. Du kan læse mere om kampagnen på droen.dk samt om Modelprograms anvisninger omkring åbne skoler og invitation til bevægelse.

26. May 2015 kl. 13:50