foo

Du kan hente præsentationer fra konferencen her

Hvordan bliver fremtidens hjem til ældre? Konferencen gav flere bud

Solbeskinnede Køge tog onsdag den 4. maj imod 150 engagerede deltagere til konferencen: Fremtidens hjem til ældre – plejeboligens potentialer. Debatlysten var stor, og oplægsholderne fremlagde en række inspirerende perspektiver på fremtidens plejeboliger.

Konferencen lagde ud med en rask indledning, hvor borgmestrene fra de kommunale initiativtagere Køge, Lolland og Vordingborg Kommuner sammen med udvalgsformand Bo Abildgaard fra Guldborgsund Kommune gik i paneldebat.

Herefter var dagen indrettet efter de spor, som den nye KORA-rapport påpeger som afgørende for fremtidens hjem til ældre: Økonomi, fleksibilitet, frivillighed, kompetencer og teknologi. Oplægsholderne præsenterede deres perspektiver, hvorefter en række debatfora gav mulighed for at publikum kunne fordybe sig i dialog med dem om de fremtidige udfordringer og muligheder på området.

Dagen blev rundet af med en Keynote Speak af Yvonne van Amerongen, der er initiativtager til den verdensberømte demensby De Hogeweyk i Holland. Yvonnes tale gav et inspirerende indblik i, hvordan høje ambitioner om at skabe de bedst mulige fysiske rammer og plejeforhold for demente er blevet til virkelighed lidt udenfor Amsterdam.

Modelprogram takker alle deltagere for en rigtig god dag og tager til efteråret fat på at udbygge hjemmesiden med et nyt modelprogramspor for demensboliger. Nedenfor kan du downloade oplægsholderne præsentationer fra konferencen:

 

 

10. May 2016 kl. 14:38