foo

Download rapport om fremtidens plejeboliger gratis

Husk også at tilmelde dig konferencen om fremtidens hjem til ældre - se link nederst

Et kommunalt netværk i Region Sjælland har gennem de seneste år diskuteret deres udfordringer i forhold til et fortsat stigende antal ældre. Udover at vi bliver flere ældre, så forventes fremtidens ældre også at adskille sig fra ældre mennesker i dag, hvilket giver store udslag i deres ønsker og holdninger til plejeboligen. Derfor har netværket fået udarbejdet en rapport, der giver inspiration til udformningen af fremtidens plejeboliger.

Rapporten er udarbejdet af KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning. Rapporten konkluderer, at ældre i Danmark i de seneste 10-15 år er blevet mere og mere velfungerende. Gennemsnitsalderen for, hvornår de får brug for hjælp og pleje, er steget, og generelle forbedringer i befolkningens socioøkonomiske vilkår taler for, at tendenserne fortsætter. Det betyder imidlertid ikke, at der kan forventes et fald i det samlede behov for plejeboliger, da den kommende vækst i ældrebefolkningen er for stor.

Rapporten belyser en række kerneområder i forhold til fremtidens plejeboliger og danner således baggrund for konferencen ”Fremtidens hjem til ældre – plejeboligens potentialer”, som det kommunale netværk afholder til maj i samarbejde med Modelprogram.

Der er stadig ledige pladser til konferencen, der byder på en række førende oplægsholdere inden for området samt konferencier Christine Feldthaus og Keynote Speak ved Yvonne Van Amerongen, der er leder og initiativtager til den verdensberømte demensby De Hogeweyk i Holland.

Du kan læse mere om konferencen på følgende link, ligesom du kan downloade rapporten fra KORA ganske gratis her.

26. Feb 2016 kl. 15:33