foo

Nyt plejecenter bliver et generationsfællesskab

Foto: C.F.Møller.com

Fremtidens Sølund står færdigt i 2022 som Københavns største velfærdsteknologiske plejecenter med 360 boliger. Derudover byder det nye Sølund også på 150 ungdomsboliger, 20 boliger i et seniorbofællesskab samt en daginstitution. Denne fordeling skaber grobund for et helt særligt byggeri, der vil samle generationer på tværs og understøtte bylivet på det indre Nørrebro. Bag projektet står Samvirkende Boligselskaber (SAB) i samarbejde med KAB og Københavns Kommune, mens den netop afsluttede projektkonkurrence blev vundet af C.F Møller som totalrådgiver.

Fremtidens Sølund skal både være et hjem, en arbejdsplads, et sted for børn og unge såvel som ældre samt byde på en lang række muligheder for det lokale byliv. Projektet skal være et arkitektonisk varemærke og dermed kommer Fremtidens Sølund til at sætte nye standarder for, hvordan fællesskaber kan opstå på tværs af generationer. Byggedirektør i KAB Rolf Andersson siger derfor også:

”Vi har med vinderprojektet fået et forslag, der skaber en enestående synergi mellem plejecenter, daginstitution, seniorbofællesskab og ungdomsboliger. Dette byggeri bliver til glæde for alle beboerne, unge som gamle. Men også for alle københavnerne. Byggeriets byrum giver fine oplevelser langs Sortedams Dossering”.

Hjertet i Fremtidens Sølund bliver et generationernes torv, der åbner mod den omkringliggende by og de nærliggende søer. Ligeledes kommer selve plejecenteret til at spille en central rolle for projektet, da dette er tænkt som et pejlemærke for fremtidens ældrepleje. Det er således også en glad sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Ninna Thomsen (SF), der siger:

”Det nye Sølund er en helt ny måde at tænke plejehjem på, hvor vi inddrager de ældre i lokalmiljøet og byens liv. København skal være en blandet by med plads til mangfoldighed og forskellighed, og det understøtter det nye Sølund. Udover at blive et topmoderne plejehjem med gode og tidssvarende rammer for beboerne, så bliver det et generationernes hus, hvor børnefamilier, studerende og ældre kommer til at leve side om side”.

I Modelprogram glæder vi os til at følge projektet, og særligt hvordan de fysiske rammer kommer til at understøtte den fremtidige ældre pleje. Dette ligger nemlig i tråd med Modelprograms nuværende arbejde på plejeboligområdet, og om netop dette holder vi en konference til maj, hvor vi diskuterer fremtidens hjem til ældre – læs mere om det her.

19. Feb 2016 kl. 12:51