foo

Nu åbner Skolen i Sydhavnen

Foto: JJW.dk

Grundet brand og andre uheldige omstændigheder i byggefasen, har Skolen i Sydhavnen været længe undervejs. Nu er den nybyggede skole endelig klar til at åbne dørene for både elever og ansatte.

Skolen i Sydhavnen bliver Københavns Kommunes maritime og naturvidenskabelige skole. Skolen råder over 9.500 kvadratmeter og er placeret direkte ned til vandet i Københavns sydhavn. Faktisk så direkte, at en trappe, gennem flere niveauer, løber hele vejen, fra en gård på skolens tag, ned til vandet.

Skolen er tænkt som en aktiv del af de omkringliggende omgivelser og miljø. Derfor bliver vandet og naturen en naturlig del af børnenes skolegang og læringsrum, mens skolegården og den store trappe skal være en åben attraktion og samlingspunkt for hele bydelen.

Skolen i Sydhavnen lever op til de pejlemærker som DGNB-standarden angiver, og skolen er derfor bæredygtig ud fra et socialt, økonomisk og miljømæssigt perspektiv. JJW arkitekter har udviklet skolen i samarbejde med Københavns Kommune, og for dem har det været vigtigt at etablere et godt indeklima og gode akustiske forhold, som kan understøtte børnenes trivsel og læring. Skolen gennemluftes således hver nat af et automatiseret system, så skoledagen starter med frisk luft. Samtidig er de nyste digitale beregnings- og designredskaber anvendt til at udvikle trælameller, opslagstavler med lydabsorberende overflader, akustiske lofter og trinlydsdæmpende gulvbelægning for at sikre et behageligt akustisk miljø.

Skolen i Sydhavnen åbner til skolestarten i næste uge for 250 skoleelever og vil blive en tresporet skole med omkring 840 elever fra 0.-9. klasse samt en fritidsordning for 264 børn. Sammen med JJW Arkitekter og Københavns Kommune, står Niras, KOARK og PK3 Landskab bag arbejdet med skolen.

06. Aug 2015 kl. 13:34