foo

Forskellige behov giver nye muligheder for læringsrummet

Foto: Friis-moltke.dk

En 2000 kvadratmeter stor udvidelse af VUC & HF Nordjylland i Aabybro har fokus på de fysiske rammers betydning for læringsrummet som pædagogisk udvikler. Det er Friis & Moltke, der har vundet konkurrencen med deres bud på et byggeri, der kan huse de forskellige uddannelsestyper under samme tag.

Netop de forskellige uddannelser stiller særlige krav til udformningen, da de har forskellige behov til læringsrummet. Dette har Friis & Moltke dog set som et potentiale, da der samtidig opstår muligheder for at frigøre arealer til fleksible læringsrum, der kan bruges af alle.

Arkitekturen bliver derfor en aktiv rumdeler i modsætning til traditionelle vægge. I stedet er der fokus på at skabe synergi mellem en række forskellige situationer og begivenheder, så rummene bliver multifunktionelle. Samtidig bliver transparens et vigtigt element, der skal medvirke til at skabe en tydelig fornemmelse af liv i bygningen.

De forskellige behov og fleksible rum bliver således omdrejningspunktet i den store udvidelse, der vil skabe rammerne for et levende og inspirerende læringsmiljø.

06. Aug 2015 kl. 14:55